حملات سایبری و سرقت اطلاعات مالی، یکی از  جرایم در حال رشد در ایالات ‌متحده بوده است. در آمریکا در سال ۲۰۱۳، هر دو ثانیه یک نفر قربانی جعل اطلاعات مالی می‌شد. اگر می‌خواهید اطلاعات مالی و پول خود را امن نگه دارید تا از گزند جعل و هک‌های اینترنتی در امان بمانید، رعایت نکات زیر را به شما توصیه می‌کنیم:

1. رازها و اطلاعات خود را فاش نکنید

محافظت از اطلاعات

اطلاعات حساب و کارت خود را در اختیار کسی قرار ندهید و اطلاعات حساس و شخصی خود را در شبکه‌های اجتماعی فاش نکنید. از گذرواژه خود محافظت کنید و برای تعیین آن از رمزهای ترکیبی اعداد و حروف استفاده کنید و حتما رمز را به صورت دوره‌ای تغییر دهید.

2. اطلاعات حساس را از بین ببرید

رسیدها و اظهارنامه‌های بانکی و همچنین کارت‌های اعتباری استفاده‌نشده را دور بیندازید.

3. مراقب نامه های گمشده باشید

برای یافتن کارت اعتباری مفقودی و یا نامه‌های بانکی یا نامه‌های دیگری که حاوی اطلاعات مالی شما هستند تمام تلاش خود را به کار گیرید و از آنها ساده نگذرید. در بخش بانکداری آنلاین ثبت‌نام کنید تا احتمال دزدی اظهارات کاغذی کاهش یابد.

4. برای محافظت از خود از بانکداری آنلاین استفاده کنید

بانکداری آنلاین

حساب های مالی خود را مرتبا چک کنید تا از گزند معاملات جعلی در امان باشید. برای خرید‌های آنلاین یا تراکنش‌های ارقام بالا، در نظر داشته باشید که از سایت یا اپلیکیشن رسمی بانک استفاده کنید و آدرس سایت را چک کنید.

5. صورت حساب خود را چک کنید

هر سه یا چهار ماه یکبار حتما صورت حساب بانک و تراکنش‌های خود را چک کنید. اگر فکر می‌کنید تراکنش‌های خود را در یک دوره از یاد می‌برید حتما این مدت زمان را محدودتر کنید.

6. از اطلاعات لپ تاپ یا کامپیوتر خود محافظت کنید

محافظت از لپ تاپ

هنگام استفاده از لپ تاپ اطمینان حاصل کنید که نرم‌افزار آنتی ویروس سیستمتان فعال و به روز باشد. در هنگام استفاده از مرورگر هم در نظر داشته باشید که قفل browser یا آیکون کلید مرورگر فعال باشد. پس از جستجو هم برای اینکه بدانید وب سایت امن هست یا خیر، به دنبال یک “s” بعد از “http” در نوار URL باشید.

7. از اطلاعات تلفن همراه خود محافظت کنید

حتما برای استفاده از تلفن همراه خود گذرواژه تعیین کنید. این کار احتمال موفقیت دسترسی به اطلاعات تلفن همراهتان را در صورت مفقود یا دزدیده شدن آن، برای سارق کم خواهدکرد. بعضی از نرم‌افزارها هم پس از دزده شدن تلفن همراه به شما این توانایی را می‌دهد تا بتوانید از راه دور اطلاعات روی گوشی را پاک کنید. هر زمان هم قصد فروش تلفن همراه خود را داشتید با استفاده از نرم‌افزار تخصصی تمامی اطلاعات آن را به طور کامل ازبین ببرید. در هنگام دانلود برنامه‌های کاربردی هم نهایت احتیاط را داشته باشید تا فایل‌هایی حاوی بدافزار بر روی گوشی خود نصب نکنید. از باز کردن لینک‌های ناشناس هم جدا خودداری کنید تا اطلاعات تلفن همراه خود را ایمن نگه دارید.

8. هرگونه اتفاق مشکوک را فورا به بانک خود گزارش دهید

محافظت از اطلاعات

قربانیان سرقت اطلاعات مالی باید چه کنند؟

  • در اولین فرصت با بانک خود تماس حاصل نمایید و کارت اعتباری خود را منقضی و غیر قابل استفاده کنید.
  • تمامی رموز کارت‌های اینترنتی خود را تغییر دهید تا دوباره مورد کلاهبرداری قرار نگیرید.
  • پس از گرفتن صورت حساب بانکی خود باید به دادسرا مراجعه کرده و پس از عریضه‌نویسی و باطل کردن تمبر اعلام شکایت کنید. پس از تایید دادیار شما را به پلیس فتا ارجاع می‌دهند و با کلیه سند و مدارک خود می‌توانید به پلیس فتا مراجعه کنید تا متوجه شوید که پول شما به کدام حساب و کدام بانک واریز شده است و در صدد دستگیری دزد مال خود برآیید.