استراتژی خروج به برنامه‌ای از پیش تعیین‌شده گفته می‌شود که هریک از کارآفرینان، سرمایه‌گذاران، معامله گران و صاحبان مشاغل با هدف تسویه‌حساب یا نقد کردن دارایی‌های مالی و… در زمان خروج اجرا می‌گردد که می‌تواند فراتر از توافقات انجام‌شده صورت بگیرد.

این استراتژی ممکن است برای خروج از سرمایه‌گذاری غیر فعال و اتمام یک سرمایه‌گذاری بدون سود انجام گیرد بنابراین در این صورت هدف از اجرای استراتژی خروج محدود کردن زیان و ضرر است.

ممکن است این استراتژی زمانی اجرا شود که سرمایه‌گذار به سود هدف‌گذاری شده رسیده باشد. به‌عنوان‌مثال، یک سرمایه‌گذار فرشته ممکن است در یک شرکت استارت آپ استراتژی خروج را در اولین مراحل کار اجرا نماید. از دیگر دلایل اجرای این استراتژی را می‌توان به تغییرات چشم‌گیر بازار به دلیل اتفاقات فاجعه‌بار، دلایل قانونی اشاره کرد و هم‌چنین ممکن است سرمایه‌گذار به دلیل بازنشستگی از کار دست بکشد و درآمد خود را نقد نماید. خروج کسب‌وکارها نباید با استراتژی خروج بازارهای اوراق بهادار جهانی اشتباه گرفته شود.

نکات کلیدی

  • استراتژی خروج، برنامه‌ای از پیش تعیین‌شده برای نقد کردن اموال مالی است که در یک سرمایه‌گذاری تجاری انجام‌شده است.
  • استراتژی خروج، می‌تواند شامل عرضه سهام در اولین مراحل کار، مالکیت، خرید های فرعی باشد ولی ممکن است به‌صورت استراتژیک و با هدف جلوگیری از ورشکستگی و ضرر اجرا گردد.
  • استراتژی های خروج همواره بر توقف روش‌های زیان‌بار و بدون سود در معاملات تأکید دارند.

درک استراتژی خروج

استراتژی خروج چیست

یک استراتژی خروج مفید باید در هر نوع سرمایه‌گذاری یا تجارتی صرف‌نظر از وجه مثبت یا منفی آن‌ها برنامه‌ریزی گردد. این برنامه‌ریزی باید بخش جداناپذیر هر سرمایه‌گذاری با هدف جلوگیری از خطرات احتمالی پیش‌بینی‌شده باشد.

استراتژی خروج در هر تجارتی برنامه‌ای است که سرمایه‌گذاران آن با هدف فروش اموال خود به سرمایه‌گذاران دیگر یا شرکت‌های دیگر دنبال می‌کنند. این استراتژی به صاحبان مشاغل امکان کاهش نقدینگی را می‌دهد و هم‌چنین در صورت موفقیت کسب‌وکار سود قابل‌توجهی را به دست خواهد آورد. درصورتی‌که کسب‌وکاری موفقیت‌آمیز نکرده باشد این استراتژی باعث جلوگیری از ضرر و زیان می‌گردد. این استراتژی ممکن است زمانی که سرمایه‌گذاری مانند سرمایه‌گذار کارآفرین بخواهد به سود خود دست یابد، عملی گردد.

سرمایه‌گذاران و صاحبان مشاغل می‌توانند از استراتژِی خروج و سایر تکنیک‌های مدیریت پول جهت کاهش ریسک‌ها استفاده نمایند و کسب‌وکار خود را تا حد زیادی تقویت نمایند. قبل از شروع هر تجارتی، پیشنهاد می‌گردد تا هر سرمایه‌گذاری برنامه‌ای برای توقف و فروش اموال خود و هم‌چنین جهت جلوگیری از ضرر و زیآن‌های احتمالی داشته باشد.

مدیریت پول یکی از مهم‌ترین جنبه‌های هر تجارتی است. به‌عنوان‌مثال، تعداد زیادی از صاحبان کسب‌وکارها بدون در نظر گرفتن استراتژی خروجی شروع به کار می‌کنند ممکن است به سود زودرسی دست یابند یا ممکن است ضرر و زیان زیادی را متحمل گردند.

استراتژی خروج برای استارت آپ

استراتژی خروج استارت آپ

در مورد کسب‌وکارهای استارت آپ (startup)، کارآفرینان موفق لازم است برای موفقیت در کار خود استراتژی جامعی را در پیش بگیرند تا با مشکلات غیرقابل پیش بینانه ای مواجه نگردند. اگر پیشرفت کار و جریان نقدی فعالیتشان پایدار نباشد و به‌خوبی پیش نرود و هم‌چنین وارد کردن سرمایه خارجی جهت ادامه فعالیت امکان‌پذیر نباشد در این صورت خاتمه فعالیت و تسویه کلیه اموال جهت جلوگیری از ضرر و زیآن‌های پیش رو بهترین اقدام می‌باشد.

بیشتر سرمایه‌گذاران همواره تأکید دارند قبل از سرمایه‌گذاری در هر کسب‌وکاری نیاز است تا هم‌چین استراتژی برنامه‌ریزی‌شده‌ای داشته باشند. صاحبان کسب‌وکارها یا سرمایه‌گذاران ممکن است استراتژی خروج استارت آپ را زمانی که با پیشنهاد پر سودی در مناقصه شرکت‌های دیگر را داشته باشند، اجرا نمایند.

در حالت ایده آل، همه کارآفرینان قبل از راه‌اندازی مشاغل استراتژی را در برنامه اصلی خود قرار می هند. انتخاب برنامه خروج بر توسعه و پیشرفت تصمیمات استارت آپ ها تأثیرگذار است. روش‌های متداول این استراتژی شامل ارائه پیشنهاد‌های اولیه عمومی، مالکیت استراتژیک و مدیریت بر مبنای هدف می‌باشد.

استراتژی خروجی انتخابی کارآفرینان، به عوامل زیادی بستگی دارد. از جمله این عوامل را می‌توان به این مورد اشاره کرد که میزان کارایی چقدر خواهد بود اگر به فعالیت خود و شیوه‌ی کاری خود ادامه دهد. کارآفرینان سهم هریک از شرکا را به‌صورت عادلانه می‌پردازند.

به‌عنوان‌مثال در شیوه مالکیت استراتژیک، کارآفرین تمام مسئولیت‌های خود را تحویل می‌دهد هم‌چنین به معنای عدم کنترل می‌باشد. مدیریت برمبنای هدف اغلب به‌عنوان استراتژی خروج نهایی محسوب می‌گردد زیرا مرتبط با اعتبارها و بازپرداخت های زیاد است. در مقابل، ورشکستگی مطلوب‌ترین روش برای خروج و ادامه ندادن در هر کسب‌وکاری است.

جنبه اصلی هر استراتژی خروجی، ارزیابی کسب‌وکارها است و متخصصانی وجود دارند که قادر هستند به صاحبان مشاغل کمک کنند تا اوضاع مالی شرکت را با هدف تعیین ارزش منصفانه بررسی نمایند. هم‌چنین مدیران تجاری نیز وجود دارند که وظیفه دارند به فروشندگان در ارائه راهکارهای استراتژی خروج کمک کنند.

استراتژی خروج برای تجارت

استراتژی خروج برای تجارت

زمان تجارت اوراق بهادار، چه برای بلندمدت سرمایه‌گذاری داشته باشند و چه برای معاملات روزانه، ضروری است که برای جلوگیری از زیان و ضرر های احتمالی با پشتکار و جدیت استراتژی خروج اتخاذ گردد. تمامی معاملات خروجی باید بعد از تعیین موقعیت فوراً مشخص گردند. برای تجارتی که سودی ندارد باید بلافاصله توقف گردند یا تلاشی بیشتر در جهت رساندن سود بیشتر انجام شود. در هیچ شرایطی نباید یک تجارت موفق اجازه دهد که کارش به شکست منجر گردد. در صورت از دست دادن معاملات، سرمایه‌گذار باید مبلغی برای جبران ضرر آن در نظر گرفته باشد.

در زمینه‌های تجاری، استراتژی های خروج اهمیت زیادی دارند زیرا به تجار در غلبه بر احساسات کمک شایانی می‌کنند. زمانی که کسب‌وکاری به هدف نهایی خود برسد تعداد زیادی از صاحبان کسب‌وکارها به دلیل کسب سود بیشتر از ادامه فعالیت دست می‌کشند که این کار در نهایت باعث ضرر رساندن معاملات می‌گردد. زمانی که کسب‌وکاری با ضرر مواجه شود سرمایه‌گذاران می ترسند و صاحبان کسب‌وکارها ازاستراتژی جهت جلوگیری از زیان و ضرر بیشتر جلوگیری می‌کنند.

دو روش برای خروج در هر کسب‌وکاری وجود دارد: در صورت مواجه‌شدن با ضرر و زیان یا دست‌یابی به سود بیشتر. صاحبان کسب‌وکارها از اصطلاحاتی مانند بهره وری یا توقف زیان استفاده می‌کنند.

روش‌های توقف ضرر پیشنهاد‌هایی هستند که توسط دلالان فروش سهام قیمت‌گذاری می‌گردد در این مرحله بلافاصله به فروش گذاشته می‌شود. اگر بازار به‌سرعت در خلاف سرمایه‌گذاران حرکت کند این موارد به حداقل می‌رسند. پیشنهاد‌های سود نیز مانند روش‌های توقف است زیرا در پیشنهاد‌های که از طرف بازار ارائه می‌شود به بالاترین حد خود می‌رسد.