رمزارز ورج چیست و استخراج آن چگونه است؟
رمزارزها هنوز نتوانستهاند مشکلات مربوط به حفظ حریم خصوصی کاربرانشان را به طور کامل حل کنند. بلاک چین های عمومی مثل بیت کوین نیز به هر کسی اجازه میدهند تا موجودی و تراکنشهای انجام شده توسط هر آدرس را مشاهده کند و در نتیجه امکان ردیابی اطلاعات وجود دارد. به همین دلیل امروزه تعداد رمزارزهای متمرکز بر حفظ حریم خصوصی کاربران بیشتر و بیشتر شده است. ورج (Verge) یا XVG یکی از این رمزارزهاست.
رمزارز ورج به دنبال گمنام سازی اطلاعات کاربران و هم چنین از بین بردن امکان ردیابی تراکنشهای انجام شده توسط آنهاست. انتقال حجم بالای اطلاعات و دستیابی به سرعت بیشتر در تایید تراکنشها از دیگر اهداف اصلی این رمزارز هستند. ورج در ابتدا با نام دوج کوین دارک (DogeCoinDark) و بدون برگزاری عرضه اولیه (ICO) معرفی شد.
پس از عرضه دوج کوین دارک در سال ۲۰۱۴، در فوریه ۲۰۱۶ توسعه دهندگان این رمزارز برای رهایی از شر شوخیهایی که با کلمه دوج انجام میشد و هم چنین برای این که کلمه دارک ارتباطی ناخواسته با دارک وب و فعالیتهای غیر قانونی ایجاد میکرد، نامی جدید برای پروژه خود انتخاب کردند. از آن زمان به بعد، ورج به منظور استفاده عموم مردم توسعه داده شده و میشود.
به دلیل ساختار متن-باز این رمزارز، هیچ شرکت یا سازمان خاصی پشت آن نیست. حتی تیم توسعه دهنده نیز بلک پیپر (یک وایت پیپر غیررسمی) را با نامهای کاربری خود امضا کردهاند.
مزایای تکنولوژی ورج
ورج با تغییر در نحوه ارتباط کاربر با شبکه از حریم خصوصی وی محافظت خواهد کرد. این رمزارز برای غیر قابل ردیابی کردن تراکنشها نیز از دو تکنولوژی I2P و Enter Tor استفاده میکند. علاوه بر این دو تکنولوژی، پروتکلی به نام ریث (Wraith Protocol) نیز نقش مهمی در اکوسیستم ورج ایفا میکند.
تکنولوژی Enter Tor
تور (TOR) یک فناوری گمنام سازی است که با مخفی سازی آدرسهای آی پی، به مخفی ماندن هویت کاربران کمک میکند. در این شبکه اطلاعات تنها پس از عبور از گرههای مختلف (رایانههایی که در سرتاسر دنیا قرار دارند و عضو شبکه تور هستند) انتقال داده میشوند. اطلاعات تراکنشهای ورج نیز از تعداد زیادی رایانههای مخصوص شبکه تور عبور خواهند کرد و در نتیجه غیر قابل ردیابی خواهند بود. عبور از این رایانههای مخصوص باعث میشود آدرس آی پی کاربر چندین بار تغییر کند و از این طریق امکان ردیابی منبع اصلی ارسال اطلاعات از بین خواهد رفت.
تکنولوژی I2P
پروژه اینترنت نامرئی (Invisible Internet Project) یا I2P به عنوان نسل جدید راه حلهای موجود برای گمنام سازی اطلاعات شناخته میشود. در پروتکل I2P دو تونل مختلف برای انتقال دادهها وجود دارند: تونل ورودی و تونل خروجی. بنابراین در هر کدام از گرههای موجود در شبکهای که از این پروتکل استفاده کند، تنها نیمی از اطلاعات تراکنشها وجود خواهد داشت و حتی اگر یک هکر موفق به سرقت اطلاعات یکی از این گرهها شود، به هیچ وجه قابلیت خواندن یا استفاده از این قسمت ناقص اطلاعات را نخواهد داشت.
پروتکل Wraith
با استفاده از این پروتکل کاربران ورج میتوانند انتخاب کنند که تراکنشهایشان عمومی باشند یا خصوصی. تراکنشهای عمومی سرعت و شفافیت بالایی دارند، تراکنشهای خصوصی نیز از امنیت بالاتری برخوردار هستند و اطلاعات مربوط به آنها توسط شبکه تور مخفی خواهد شد.
استخراج XVG چگونه است؟
ورج به صورت کامل و ۱۰۰ درصدی از الگوریتم اثبات کار (PoW) استفاده میکند. توسعه دهندگان ورج بر این باورند که الگوریتم اثبات سهم (PoS) فضایی ناعادلانه ایجاد میکند و به نفع کاربرانی که بیشترین تعداد XVG را دارند تمام خواهد شد؛ درست مثل وضعیت فعلی ارزهای رایجی که بر نظام مالی جهانی حاکم هستند.
این رمزارز از استخراج چند الگوریتمی پشتیبانی میکند. این یعنی افراد مختلف با تجهیزات استخراج گوناگون، میتوانند در شبکه ورج به عنوان یک ماینر فعالیت کنند. این اقدام توسعه دهندگان ورج، یک تمرکز زدایی قوی به دنبال خواهد داشت و در نتیجه شبکه این رمزارز امنتر خواهد بود و سکهها به صورت عادلانهتر میان ماینرها تقسیم خواهد شد. ورج یکی از تنها رمزارزهاییست که از 5 الگوریتم استخراج مختلف پشتیبانی میکند. این ۵ الگوریتم عبارتند از: Scrypt – X17 – Lyra2rev2 – myr-groestl – blake2s
با توجه به الگوریتمهای پشتیبانی شده توسط شبکه ورج، بدیهی است که استخراج این رمزارز تنها از طریق کارت گرافیک یا دستگاههای ASIC امکان پذیر خواهد بود.
سخن پایانی
تا ابتدای مارچ سال ۲۰۲۰ ارزش بازار رمزارز ورج بیش از ۶۰ میلیارد و ۱۱۰ میلیون دلار تخمین زده میشود و از ذخیره ۱۶ میلیارد و ۵۵۵ میلیونی توکنهای XVG، تنها چیزی نزدیک به 363 میلیون توکن در گردش نیستند و مابقی وارد بازار شدهاند.
امروزه حریم خصوصی به یکی از فاکتورهای تعیین کننده برای کاربران تبدیل شده است و حتی به نوع استفاده آنان از رمزارزهایشان هم ربطی ندارد؛ امروزه کاربران به دنبال حفظ هویت و اطلاعاتشان هستند. حالا اگر ورج تمامی امکاناتی که قول داده را به روشی مناسب در شبکهاش جایگذاری کند، به عنوان رمزارزی که توانسته حریم خصوصی کامل را ایجاد کند شناخته خواهد شد. بنابراین ورج میتواند یک سرمایه گذاری مناسب برای کسانی باشد که به حریم خصوصی خود و دیگران اهمیت میدهند.
معرفی بهترین کیف پول های ورج
Electrum Wallet
ورج از کیف پول رمزارز الکتروم (Electrum Wallet) استفاده میکند. این کیف پول که در ابتدا برای بیت کوین طراحی شده بود از تکنولوژیهای تور و I2P نیز پشتیبانی میکند. الکتروم تمامی ویژگیهای معمول یک کیف پول رمزارزی را دارد و علاوه بر آن، امکان نگهداری آفلاین توکنها را هم فراهم میسازد. در این کیف پول برای ارسال XVG تنها کافیست به صورت آفلاین یک تراکنش را با کلید خصوصی خود امضا کرده و سپس آن را به صورت آنلاین به شبکه اعلام کنید.
به جز کیف پول الکتروم، ورج از دو کیف پول اندرویدی نیز پشتیبانی میکند؛ یکی برای پروتکل I2P و دیگری برای تور. این کیف پولها از ویژگیهای امنیتی خوبی مثل قفل بایومتریکی بهره میبرند و به آسانی از وبسایت اصلی ورج قابل دریافت هستند (نسخه مخصوص آی او اس نیز در این وبسایت موجود است).
کیف پولها به کنار، انجام تراکنشهای ورج با ارسال پیام هم امکان پذیر است. کاربران میتوانند XVGهای خود را با ارسال پیام از طریق پلتفرمهایی مثل توییتر، دیسکورد و آیآرسی (Internet Relay Chat) ارسال کنند. برای تکمیل چنین تراکنشهایی کافیست نام کاربری خود را ارسال کنید و بعد از آن، یک بات مخصوص شما را در ادامه تراکنش یاری خواهد کرد.
QT wallet
علاوه بر کیف پولهای اندرویدی و الکتروم که در بالا به آن ها اشاره کردیم، وبسایت اصلی ورج QT wallet را به عنوان کیف پول رسمی خود معرفی میکند. برای استفاده از کیف پول QT Wallet باید پس از نصب آن روی یک دستگاه ویندوز، مک یا لینوکس نسخهای کامل از بلاک چین ورج دانلود کنید. در حال حاضر بلاک چین ورج حجمی نزدیک به ۱ گیگابایت دارد که در سالهای آتی با انجام تراکنشهای جدید بیشتر و بیشتر هم خواهد شد.
توصیه میشود که تنها از کیف پولهایی که در وبسایت رسمی ورج به آدرس Vergecurrency.com/Wallets قرار داده شده استفاده کنید.
سلام
ممنون از سایتتون، مقاله جالبی بود
مطلب خوبی بود